Mitt namn ä Matilda Olsson, jag är 25 år och läser mastersprogrammet i Hållbar Utveckling vid Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).

Jag påbörjade min master för ett år sedan och innan dess läste jag samhällsvetarprogrammet, även det i Uppsala. Mitt huvudämne var statskunskap och nationalekonomi och statistik mina biämnen.

Miljö och klimatfrågor har intresserat mig så länge jag kan minnas. Mitt intresse och engagemang fördjupades när jag läste Hållbar Utveckling A på Cemus i Uppsala och jag insåg då att det är dessa frågor jag vill jobba med. Någonstans där i krokarna kom jag även i kontakt med Sustainergies. Det började med att jag var med i CSR Live våren 2012, sedan dess har jag varit aktiv inom organisationen, dels i styrelsen men även i lokalgruppen i Uppsala.

Mitt intresse för klimatfrågor fick mig även att ansöka till Swedish American Green Alliance’s program REACT U.S. Jag blev antagen och fick åka till Cleveland i tre veckor och studera stadens hållbarhetsarbete.

Den här terminen gör jag praktik på Hagainitiativet, ett företagsnätverk som arbetar för att minska näringslivets utsläpp och lyfta klimatfrågan. Jag motiveras av smarta och drivna personer som jobbar för att åstadkomma en verklig förändring, därför passar Hagainitaitvet som handen i handsken för mig!

Share.

About Author

Matilda Olsson

Matilda Olsson är 25 år och har en pol. kand från Uppsala universitet, hon läser nu det sista året på den tvärvetenskapliga mastern i Hållbar utveckling. Under hösten praktiserar Matilda på Hagainitiativet i Stockholm från vilket hon kommer blogga om sina erfarenheter.