Jag heter Emma Toft och läser ett masterprogram i hållbar utveckling. Detta masterprogram är ett sammarbete mellan Uppsala Universitet, CEMUS och SLU. Programmets fokus ligger på interdiciplinäritet vilket leder till att det är en extrem spridning på den bakgrund folket jag läser med har.

Själv har jag en fil. kand från Uppsala Universitet med huvudämne sociologi i botten och de jag läser med nu har allt från kemi och ingenjör till filosofi och media i bakgrunden. Det mitt program har fått mig att inse mer och mer för varje dag är att hållbar utveckling är en extremt komplex och diversifierad fråga. Man måste samarbeta över gränserna helt enkelt.

Ja, men nu när du är här och läser det här inlägget är du säkert helt införstådd med detta så jag ska inte tråka ut dig. Jag vill hålla på med mat! Mat, mat, mat och åter mat. Jag älskar mat och jag vill att vi alla här på jorden skall kunna ha tillgång till mat ett tag till. Jag gör just nu min praktik på Faitrade.

Fairtrade är en oberoende produktmärkning som arbetar för att människor i länder med utbredd fattigdom ska få möjligheten att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. De val vi gör i mataffären här i Sverige påverkar människor i andra länder. Om vi väljer mat som producerats på ett schysst sätt kan vi påverka andra människors situation så att även de kan mätta sina barn. På så sätt hänger allt ihop. Så mat. Ja mat är det jag vill jobba med i framtiden. För utan mat finns det ju för tusan ingen framtid.

Share.

About Author

Emma Toft

Emma Toft är 26 år gammal, hon har en kandidat i sociologi från Uppsala universitet och läser nu sitt sista år på masterprogrammet i Hållbar utveckling. Här kommer hon blogga i egenskap av praktikant på organisationen Fairtrade i Stockholm.