bild (3)Igår träffade jag en gammal barndomsvän när han hade en fotoutställning. Jag var där med mina föräldrar och alla jag mötte, inklusive jag själv, reflekterade över hur oväntat det var att han var så duktig på att fota.  Till historien hör att han genom åren har varit försäljare, ville bli snickare, startade en matfestival och många andra… bara de senaste åren.

I höstas utvärderade och omvärderade han sig och bestämde sig för att jobba med foto. Han sa detta till sig själv och andra och började identifiera sig med yrket fotograf. Han sökte in på en fotoskola och planerade sin höst.
När beskedet att han inte hade kommit in kom, gick luften ur honom och han kände att han var tvungen att åka från staden för att döva besvikelsen.

Los Angeles blev resmålet och där lät han kameran gå varm. Det resulterade i mängder av fina bilder och en fotoutställning. Det resulterade även i, visade det sig igår, en intagning på fotoutbildningen.

Det här är en väldigt fin historia i sig, men det är också en fin historia om man ser det utifrån perspektivet att allt man gör leder någonstans. Det kanske inte känns så när man tar först steget eller sätter sig på tåget, men på något vis har man ändå satt bollen i rullning. I det här fallet utvärderade och omvärderade han och det resulterade i något bra och nytt.

Mitthållbaretsjobb.se har också  utvärderat och omvärderat . Under hösten var det ett antal fasta bloggare som delade med sig av sina arbeten och tankar. Denna vår, med start på måndag, ska vi testa något nytt. Tre gånger i veckan under hela våren kommer bloggen tas i anspråk av en massa intressanta och spännande gästbloggare som har olika kopplingar till hållbarhet. De kommer dela med sig av sina erfarenhete och bästa tips. Det kommer i början av sommaren ha blivit en proppfylld kategori med  tips på hur du söker dig ut i hållbarhetslivet på bästa sätt.

Och när hösten kommer blir det dags för en ny utvärdering och omvärdering. Det är det som är så spännande med livet, att det efter lite utvärdering och omvärdering kan ta helt nya riktningar.

Ha en härlig fredag!

Share.

About Author

Helena Berglund

Jag läser en master i miljökommunikation på SLU i Uppsala och har ett passionerat intresse för hållbarhet, jämställdhet och allt som har med mat att göra. Jag är dessutom redaktör för Mitt Hållbarhetsjobb!