I avsnitt tre av vår podcast har vår reporter Robert träffat Renée Andersson som bland annat har jobbat för Rädda Barnen, varit Etik- och miljöansvarig på Indiska och är initiativtagare till Sweden Textile Water Iniative. Vad rör sig i Renées huvud?Renee.Andersson

Tillsammans med I huvudet på en hållbarhetsprofil har vi på Mitthållbarhetsjobb.se lanserat vår första podcast, någonsin! Tanken är att detta ska bli ett återkommande inslag på bloggen där vi efter samtalet tar med oss kvällens gäst och intervjuar denne.

Intervjuerna kommer dels att ta upp de ämnen som har diskuterats under kvällens samtal men även ge gästen en chans att mer ingående berätta sin story och ge sina tips till studenterna!

Podcasten är inspelad på Kitchen & Table i Uppsala.

Om du också vill gå på kommande events så följ Sustainergies på Facebook för uppdateringar!
Du kan även läsa mer om vad I huvudet på en hållbarhetsprofil handlar om nedan:

I huvudet på en hållbarhetsprofil
– Eventserie i Uppsala och Stockholm där studenter och näringsliv möts

Intresset för hållbarhet är stort bland studenter idag, men frågorna inför steget ut i arbetslivet är många. Därför har Sustainergies startat eventserien
huvudet på en hållbarhetsprofil” där du som student får möjlighet att intervjua en hållbarhetsprofil från näringslivet under en avslappnad Afterwork! Ta chansen att delta! Under kvällen får du ta del av:

  • Olika perspektiv på att jobba med hållbarhet
  • Verkliga exempel på karriärvägar och ”personliga stories”
  • Ett intressant möte mellan studenter och näringsliv
  • Du får tillfälle att föra ett personligt samtal med en hållbarhetsprofil
    – ett samtal som ger plats åt nyfikenhet, frågor 
    och funderingar!Detta var den sista podcasten för denna termin. Men den återvänder i vår med fler spännande samtal där engagerade människorna får berätta sin historia!
Share.

About Author

Robert Karlström

Robert Karlström har en kandidatexamen i geografi på Stockholms Universitet med Geografiska Informationssystem (GIS) och Geomorfologi som riktade studier från Universidad de Murcia i Spanien. Han har praktiserat genom SIDA i Ecuador med globala rättvise- och miljöfrågor och har även med sig studier och arbete från tv- och mediebranschen. Robert har erfarenhet inom outdoor retail efter många år som anställd på Naturkompaniet och drar sig inte för att klättra höga berg eller dyka på spännande platser världen över. Han har stort intresse av globala politiska och naturliga processer och vill gärna jobba med internationell miljöpolitik framöver.