Om mitthållbarhetsjobb.se

Du kan jobba med hållbarhet på en mängd olika sätt!

mitthållbarhetsjobb.se är en fristående del av studentnätverket och karriärplattformen Sustainergies. Bloggen har som ambition att ge en bredd av exempel på hur hållbarhetsfrågor kan hanteras i olika yrkesroller och branscher. Vi vill även inspirera fler till att integrera ett hållbarhetsperspektiv i sin karriär.

Här samlar vi gästbloggare som skriver om sina arbeten, spännande intervjuer och andra reflektioner kring hållbarhet eller steget från skolbänk till yrkesliv. Hållbarhetskompetenser kommer att behövas i allt fler yrkesroller, så följ bloggen och hitta inspiration till ditt eget hållbarhetsjobb!

Vi vill samtidigt skapa plats för debatt och öppen dialog. Hållbarhet är i grunden tvärvetenskapligt och rymmer mängder av olika perspektiv. Tyck gärna till genom kommentarsfälten eller skicka tips på vad du skulle vilja se mer av i bloggen.

Vi som arbetar med mitthållbarhetsjobb.se

Tack vare vår redaktör Viktor Stocke och det duktiga redaktionsteamet får ni läsa intressanta intervjuer och tankeväckande fredagsinlägg. Använd kontaktuppgifterna till höger om ni har några frågor eller vill skriva ett gästinlägg på bloggen!

Foto: Robert KarlströmRobert Karlström studerar sista terminen på Kandidatprogrammet i geografi på Stockholms Universitet med Geografiska Informationssystem (GIS) och Geomorfologi som riktade studier från Universidad de Murcia i Spanien. Han har praktiserat genom SIDA i Ecuador med globala rättvise- och miljöfrågor och har även med sig studier och arbete från tv- och mediebranschen. Robert har erfarenhet inom outdoor retail efter många år som anställd på Naturkompaniet och drar sig inte för att klättra höga berg eller dyka på spännande platser världen över. Han har ett stort intresse av globala politiska och naturliga processer och vill gärna jobba med internationell miljöpolitik framöver.


Hanna AhlströmHanna Ahlström
 
har en examen i 
Social-Ecological Resilience for Sustainable Development på Stockholm Resilience Centre, Stockholms universitet. Hanna har även en Ekonomie kandidatexamen med huvudområdet Nationalekonomi, inriktning miljöekonomi från Sveriges Lantbruksuniversitet, Uppsala och University of Illinois, Urbana-Champaign. Brinner för allt som heter globala och internationella processer och beslutsfattande och hoppas på att antingen få möjlighet att doktorera inom det ämnesområdet eller på något sätt kunna jobba med miljöfrågor i någon av de stora internationella organisationerna

 

Om Sustainergies

bildbanner

Sustainergies skapar innovativa hållbarhetslösningar och meningsfulla karriärer.
Vi är Sveriges främsta plattform för näringsliv, akademi och studenter som vill samarbeta kring hållbarhet. Våra metoder inkluderar studentkonsulter, casetävlingar, rekryteringar för praktik- och studentjobb, workshops och mentorskapsprogram. Dessutom driver vi inspirationsbloggen mitthållbarhetsjobb.se. Verksamheten startades 2009 och finns i hela landet.

Läs mer om organisationen och fler av våra projekt på www.sustainergies.se