Tomas Ledin sjöng ”Sommaren är kort, det mesta regnar bort” och det känns som det stämde väldigt bra in på denna sommar. Men nu är det dags att glömma det gamla, ladda om batterierna och tänka på det nya! Varför?
Jo, för att skola, arbete, engagemang och givetvis Mitthållbarhetsjobb.se drar igång igen, och du är inbjuden!

Då var dags för Mitthållbarhetsjobb.se att ta sina första, stapplande steg inför den nya terminen – Varmt välkomna, både nya & gamla läsare!

Foto: Kristian Bjornard, Flickr

Foto: Kristian Bjornard, Flickr

Jag hoppas ni har haft en skön sommar, var ni än finns i landet. Här i Stockholm har vädret lämnat rätt många frågetecken och i juli undrade man ett tag om det faktiskt skulle bli någon sommar… Men lagom till att skola & arbete drog igång så kom till slut sommaren så att man hann njuta en stund innan den nu återigen verkar ha gått i ide. På återseende (och med lite mer sol) år 2016 – hoppas jag!?

Själv har jag nyligen börjat skolan igen och det känns fantastiskt roligt att komma igång och få lite struktur på sin vardag. Dessutom är jag oerhört peppad att nu lite smått få starta i gång bloggen och jag hoppas att ni kommer känna likadant! För mig är det här första gången jag arbetar med Sustainergies, och jag måste säga att det är en fantastisk organisation där det hela tiden händer spännande saker. Vill ni också ta del av allt som händer? Gå då med i vårt nätverk och gilla oss på Facebook!

När det kommer till Mitthållbarhetsjobb.se så finns det en hel del planer inför hösten. Ni kommer exempelvis få träffa min redaktion, bestående av Robert och Hanna och ni kommer få ta del av flera inspirerande inlägg och många bra tips!
Dessutom är målet att göra ett bättre sök- och arkivsystem för bloggen, så att ni läsare lättare ska kunna ta del av alla bra inlägg och tips som finns i vår ”bank”. Mer om detta kommer följa! Förhoppningsvis har vi även lite gränsöverskridande samarbeten inom Sustainergies på gång…

Som vanligt så vill jag påminna om att bloggen finns till för er läsare! Så har ni har en drömskribent som bör skriva för bloggen? Skicka då i väg ett mail till viktor.stocke@sustainergies.se eller skriv i kommentarsfältet så ska jag göra allt i min makt för att se till att det blir av!

För att avsluta detta första inlägg så vill jag redan nu inspirera er lite med bra tips:
I somras satt jag ute på mitt landställe och lyssnade på Johan Rockströms avsnitt av Sommar i P3 och kände mig helt plötsligt lite mer hoppfull inför framtiden och även väldigt förväntansfull inför klimatmötet i Paris i december! Om ni inte har lyssnat på programmet än så gör det! Jag kan även tipsa om ”Behind the scenes” med Rockström, som många verkar ha missat men som är intressant då han berättar lite om hur hans karriär har tagit honom dit han är i dag!

Samme Rockström kommer även att vara gäst under Naturskyddsföreningens event ”Klimathuset – Klimatmaxa inför Paris!” den 2-3 oktober. Jag kommer vara där för att lyssna och försöka hitta intressanta skribenter, hoppas ni också kommer!

Au revoir!

Share.

About Author

Viktor Stocke

Jag börjar närma mig slutet av min egenkomponerade examen i huvudämnet Statsvetenskap med inriktning på miljö, hållbar utveckling & kommunikation. Vad som händer efter det återstår att se! Det stora intresset för hållbar utveckling föddes tidigt och framförallt är det hur samspelet mellan hållbarhetens tre dimensioner fungerar som har fångat mig. Jag vill konstant lära mig mer och utveckla mina kunskaper inom ämnet för att på så sätt kunna bidra till en bättre värld.