Jag tog examen från Stockholms universitet i juni 2012. Efter att äntligen ha lämnat in kandidatuppsatsen efter flera veckors slit var tre års studier plötsligt slut. Jag kände mig nästan odelat glad och positiv till att vara klar, det var bara det där med att få ett jobb som hängde över mig. Efter tips från en vän i studentrådet hade jag redan tidigare under våren sökt jobb på Stockholms universitets studentkår för ett uppdrag som förtroendevald hållbarhetsansvarig på kåren. Några dagar efter examen fick jag samtalet som meddelade att jag hade fått jobbet och kunde med gott samvete ha några veckors lov den sommaren.

Året på studentkåren som förtroendevald miljöansvarig var lärorikt inom både miljöledningssystem men också inom organisations- och påverkanskunskap. Jag lämnade kåren i juni 2013 med nya kunskaper och insikter och återigen med en arbetslöshet inte alltför avlägset i horisonten. Jag visste att jag ville fortsätta arbeta med miljöfrågor och tyckte då att miljöledningssystem fortfarande var något som passade mig. Mitt strukturerade arbetssätt och min känsla för organisation ledde mig att söka flera jobb med den inriktningen under sommaren. Men det är inte lätt att få in en fot som relativt nyexaminerad med begränsad arbetslivserfarenhet. När jobbet på 20 % på KTH dök upp kände jag att det var ytterligare en chans för mig att fördjupa mina kunskaper inom miljöledningssystem och faktiskt få en chans att försörja mig, då jag samtidigt studerar på deltid.

Mina förväntningar på att jobba med miljöledningssystemet på EES på KTH är att jag kommer att lära mig mer om ett strukturerat miljöarbete på en myndighet. Jag hoppas också kunna lära mig mer om miljöledningssystem i stort och jag hoppas och tror också att jag kommer att ha chans att bidra med mina kompetenser till ett fortsatt ständigt förbättrat miljöarbete på KTH! Och förhoppningsvis en bättre värld.

Share.

About Author

Elin Lindström

Elin Lindstöm är 25 år gammal och har en kanditatexamen från Stockholms universitet i geografi. Under hösten 2013 och hela 2014 kommer Elin att jobba på KTH en dag i veckan med EES-skolans miljöledningssystem tillsammans med miljösamordnaren på skolan.