Mitt namn är Ulrika Lundh, jag läser för närvarande masterprogram i ekotoxikologi vid Göteborgs universitet. För att förklara vad ekotoxikologi är så är den snabba svaret att jag läser om kemikaliers påverkan på människors hälsa och miljön.  I grunden har jag en kandidatexamen i miljövetenskap som jag läst vid Linköpings universitet. Det var under kandidaten som jag kom i kontakt med ekotoxikologi första gången, vi läste en kurs i ämnet och sedan var jag fast. Att läsa miljövetenskap var inget självklart val, intresset hade funnits där sedan 16 – 17 års ålder men från ett litet intresse till att i framtiden arbeta inom miljö var inget som jag då hade i tanken. Men med facit i hand är jag glad över mitt.  Det är otroligt spännande, lärorikt och framför allt bidrar jag (förhoppningsvis) till en bättre värld.

Sedan jag började studera på Göteborgs universitet kände jag att det var dags att försöka få använda mina kunskaper och få en koppling och erfarenheter till arbetslivet. Ibland känns hoppet från universitetsvärlden till att arbetslivet långt, det var då jag började leta efter ett arbete som gick att få ihop med studierna. Det var då jag kom i kontakt med Sustainergies, jag såg på deras facebooksida att dem sökte hållbarhets coacher som skulle hjälpa ett hotell med deras hållbarhetsarbete. Jag sökte tjänsten, fick vara med på telefonintervju och i februari i år blev jag en av de utvalda coacherna. Helt ärligt trodde jag aldrig att jag skulle bli utvald men ack så fel jag hade.  Jag blev tilldelad ett hotell från min hemstad Kristianstad, det var med spänning och en hel del nervositet som jag såg fram emot detta uppdrag. Många tankar och funderingar som snurrade i huvudet, kommer jag kunna bidra med något, kan jag hjälpa dem, har jag tillräcklig med koll? Och i dag när jag snart är klar med mitt uppdrag, kan jag se tillbaka och vara stolt över min insatts, det har varit en fantastisk resa som jag fått vara med om.

I mitt nästa inlägg ska jag berätta mer om vad det innebär att vara hållbarhetscoach!

Share.

About Author

Ulrika Lundh

Ulrika Lundh läser förnärvarande masterprogram i ekotoxikologi vid Göteborgs universitet.